Kikutstua - Finnerud

Fra Kikutstua går man veien vestover og tar av gamleveien til venstre oppe i bakken. Den følges et lite stykke før blåstien tar av sørover. Hvis vi ikke tar av kan vi fortsette rett fram og gå opp på Kikut eller fortsett veien videre vestover med mange muligheter.

Vi går stien sørover langs Fyllingen og kommer opp i Noreledningens trase og følger delvis høvedløypa til Kikut ut på et nes med vakker utsikt over Øst-Fyllingens vannflate. Vi kommer fram ved dammen som ble reparert i 1999. Vi kommer oss over og går opp gjennom Osmarka. Her er vi inne på en av de virkelig godt beferdede ruter i Nordmarka, allikevel kan du gå her alene en lørdagsettermiddag i september, ikke en turgåer er å se, et par fiskere i kano på Fyllingen og et par gutter på dyre off-roadere oppe ved Appelsinhaugen er alt. Stien er meget tydelig og lett å gå, men litt våt og gjørmete enkelte steder. Men DNT Oslo og Omegn v/undertegnede og mange villige dugnadshender har lagt ut bruer og gangbaner så det skal være mulig å ta seg fram uten alt for mye plunder.

Vi krysser veien ved Fiskelitetjern og stiger opp mot Glåmene. På toppen krysses stien mellom Kobberhaughytta og Sakrishytta men vi går rett fram over en hogstflate fra vinteren 2000 med fint utsyn sørover mot Tryvannsåsen. Vi krysser skiløyper og tømmerveier (ikke lett å se forskjell lenger) og nede på myra tar vi blåstien til høyre. (Til venstre kommer man sørover mot Studenterhytta, Blankvann og Frognerseteren) Lett og raskt kommer vi ned til Motjernene og fram til veien ved Finnerud-bommen. Så følger vi veien et lite stykke fram til oppkjørselen til Finnerud.

Fra Finnerud går det sti ned i Sørkedalen som tar av fra hovedveien nede i svingen. Ellers kan du gå opp til selve plassen og gå nordover mot Sakrishytta eller krysse bekken og gå mot Nordmarkskapellet eller Studenterhytta og videre sørover mot byen.