Finnerud - Sakrishytta

En stille bakvei inn mot Kikut eller som rundtur over Glåmene. Dessuten er dette korteste vei fra Sørkedalen til Kikut på sti. Da tar man stien til Finnerud fra Sørkedalen skole og fortsetter opp asfaltoppkjøringen til Finnerud, der det er servering i helgene. Stien går ut på toppen av vollen på venstre side av hovedhuset, Det står et gammelt blåskilt på en stake, men det er uleselig. I allefall tar stien rett nordover gjennom grinda og langs skiløypa nordover. Stien langs skiløypa er ålreit å gå.

I det første løypekrysset tar vi til høyre og fortsetter i løypetraseen et stykke til. Men så tar stien av til venstre og blir ordentlig sti. Gjennom tett skog stiger den opp og kommer ut i åpnere lende oppe på høyde med Glåmene. Her åpner det seg utsyn både mot Oslofjorden, Kobberhaugene og Kikut. Fine rasteplasser. Stien ble skikkelig ryddet av et dyktig dugnadslag 17. juni 2000!

Snart er vi nede på veien ved Sakrishytta.

Sideveien vi kommer ned på går inn til Smedmyra, mens for å fortsette på sti må vi ta til høyre og gå den lille stubben bort til hovedveien. Svinger vi til venstre kommer vi straks bort i veikrysset der stiskiltene står. Litt lenger nordover tar blåstien over Midthytthøgda til Fyllingen inn i skogen til venstre, mens bortover sideveien til høyre går man for å finne blåstien over Glåmene til Kobberhaughytta.