Lahlums turanbefaling

Her kommer en spesiell anbefaling av turopplevelse i Oslomarka. Den skiftes ut med ujevne mellomrom, alt etter hva slags turer jeg har gjort og hva jeg har opplevd og ellers hvordan jeg har det med tid.

I åttetall i Sørkedal

En liten sykkeltur, kanksje? Denne turbeskrivelsen er forfattet 2. april. Litt tidlig for sykling på skogsveiene, som gjerne er stedvis blåis og stedvis gjørme så tidlig, men etterhvert som våren tar tak er dette en fin og variert tur i Sørkedalen.

Til Sørkedalen kan man selvsagt sykle mange ruter. Kommer du fra sentrum kan jeg foreslå å sykle gjennom Frognerparken og så Monolittveien - Sørkedalsveien - Arnebråtveien - Ankerveien til Bogstad. Fra Bogstad tar vi turveien som starter ved undergangen øst for butikken. Den går snorrett nordover under kraftledningen og svinger seg så ned til innmarka på Skuggen, en liten plass kloss i veien i en bakke mot Strømsbråten. Vi følger stengjerdet opp forbi et par plasser fram til bommen der vi fortsetter rett fram ned gamle Sørkedalsvei. Via et parti med kjerrevei kommer vi nå ned på Zinoberveien som vi fortsetter til høyre innover dalen. Snart kommer vi fram til hussamlingen Kolonien der vi krysser elva på en gangbro og kommer ut på Sørkedalsveien som vi sykler inn helt til Sørkedalen landhandel og kafe og da anbefales selvsagt en lang og god pause.

Etterpå sykler vi ned bakken forbi skolen til parkeringsplassen på Åmot og videre innover veien i retning Nordmarkskapellet oppover og fram til Smedstua hvor vi fortsetter gjennom bommen. Nå er vi inne på en sidevei som brukes mye av ryttere. Den er derfor litt løs og steinete, men sykkelbar med forsiktighet, spesielt etter at vi tar av til høyre etter omkring 400 meter. Dette er bare en traktorvei, men en fin variant for å komme seg ned på den trafikkstille Zinoberveien igjen.

Vel nede på Zinoberveien tar vi til venstre og følger den tilbake til Sørkedalsveien.

God tur

Andre anbefalinger:

April langs Sørkedalselva
Fottur på vinterføre
Midtsommer ved Svartor
Lillevann stasjon